News:

Welkom op Stereoforum! Heb je verbeterpunten of opmerkingen? Laat het ons hier weten: Algemeen\Stereoforum Algemeen\Forum Feedback. Alvast bedankt!

Main Menu

Recent posts

#1
Showcase / Re: Maikel's stereo set
Last post by Maikel - June 02, 2023, 16:25:30 PM
Quote from: Technative on June 01, 2023, 18:21:24 PMWaarom zo'n omweg, Maikel? Als je Minimserver gebruikt (is gratis) kan de Lumin direct spelen aangezien Minimserver een standaard uPNP renderer is. Waarom dan een streamer in een container met Openhome ertussen? Als controller kun je op Android devices ook Bubble gebruiken en op iOS devices kun je bijvoorbeeld "Musiclife" gebruiken. Deze kan met 1 vinkje ook andere merken renderers besturen.

Minder schakels, makkelijker in gebruik, overzichtelijker en een minder lange keten. Alleen maar beter denk ik
Goeie vraag Paco. Ik heb de volgende 4 zaken die ik belangrijk vind;
1. Geluidskwaliteit (natuurlijk)
2. Stabiel bediendingsgemak
3. Besturing play, pause, stop, volume via home automation
4. Radio streamen
Puntje 1 zou niet mogen uitmaken qua methode tussen Roon en MinimServer heb ik gelezen
Puntje 2; Ik heb een aantal apps geprobeerd en die waren eigenlijk allemaal niet stabiel en gebruiksvriendelijk, behalve de LUMIN app, maar deze heeft een fysiek LUMIN apparaat nodig of een OpenHome-punt.
Puntje 3. De renderer die op de raspberry pi draait is dusdanig summier dat deze geen besturing kent maar deze heb ik gekozen vanwege de zeer kleine hoeveelheid resources die deze op de pi nodig heeft, wat de geluidskwaliteit waarschijnlijk ten goede komt.
Puntje 4. Om radio te kunnen streamen moet er schijnbaar een en ander getranscode worden en daarvoor heb ik nu MinimStreamer en BubbleUpnp met OpenHome draaien.

MinimServer en OpenHome Server draaien op de NAS en draaien als service
De renderer (Gmrender-resurrect) draait op de dietpi config
Afspelen van radio-stream via MinimServer en MinimStreamer is nogal ingewikkeld en daarvoor heb ik BubbleUpnp en OpenHome schijnbaar nodig.

Ben het eens dat ik dit ook wel veel te ingewikkeld vind en ik zit serieus te overwegen om een SD-card met GentooPlayer te installeren, deze heeft een aantal redereres en mogelijkheden ingebouwd waar ik waarschijnlijk mee uit de voeten kan.
Lastig is dat ik persee de Raspberry pi wil blijven kunnen gebruiken, en ik wil ik graag bij I2S blijven en niet USB gaan gebruiken
QuoteAls je Minimserver gebruikt (is gratis) kan de Lumin direct spelen aangezien Minimserver een standaard uPNP renderer is
Dit klopt dus niet want MinimServer is alleen de content manager, deze praat met een renderer, welke meestal naast een DAC staat. MinimServer heeft wel een MinimStreamer en deze heb ik geinstalleerd in trial om radio stream te ondersteunen wat met de andere app niet werkte, daarom had ik OpenHome geinstalleerd waardoor dit wel werkt.

Vervolgstap is dus dat ik GentooPlayer ga proberen en dan moet ik kijken welke app ik dan kan gebruiken.
Ok ik heb me inmiddels ingelezen op de GentooPlayer en weet nu ook waarom deze bij Rene zoveel beter klinkt, deze heeft nl NetworkAudoD wat de audio tussen de streamer en de DAC sterk verbeterd. Aangezien mijn streamer, DAC en de hele bende op en in de raspbewrry pi zit heeft dit voor mij geen winst. Verder gebruikt gentoo MPD wat de default player van linux is, helemaal in t begin heb ik dit ook gebruikt en deze speelt bitperfect dus dat is ook een voordeel. De upnp renderer is intern direct aan mpd gekoppeld wat ook efficienter is. Verder is MPD erg makkelijk met commandos te besturen

Vraag; Heb jij de LUMIN app wel eens gezien?
Ik heb een iOS device en ik heb zojuist MusicLife geinstalleerd en die ziet m'n Renderer en zelfs OpenHome-punt niet.
Weet jij zo welke app ik nog meer zou kunnen proberen?

Quote from: AudioEnZo on June 02, 2023, 09:50:45 AMLekker bezig zo Maikel  :grin:

Ik denk dat je zeker een punt hebt Paco. Ik heb hier met Gentooplayer gemerkt wat software op zich kan uitmaken. En veel software-schakels in de keten kan negatief uitpakken. Keep it simpel!
Grappig, ik was aan t kijken hoe die nieuwe software van jou ook weer heette en nu lees ik t. Ik ga dit ook proberen, daar zitten ook al eea aan mogelijkheden in. Ik denk hiermee ook mijn rederer issue op te kunnen lossen, maar eens proberen

Als iemand die meeleest nog ideeën heeft laat t me weten aub :)

Ik ga zo nog een wijziging in de renderer/ALSA instelling doen;
"By default, ALSA seems to attempt some re-sampling apparently; A user pointed out that this can be fixed by putting this in your /etc/asound.conf"
Hopelijk hiermee wat van t rauwe karakter weg
Vanavond wijntje en luisteren
#2
Showcase / Re: Maikel's stereo set
Last post by AudioEnZo - June 02, 2023, 09:50:45 AM
Lekker bezig zo Maikel  :grin:

Ik denk dat je zeker een punt hebt Paco. Ik heb hier met Gentooplayer gemerkt wat software op zich kan uitmaken. En veel software-schakels in de keten kan negatief uitpakken. Keep it simpel!
#3
Showcase / Re: Maikel's stereo set
Last post by Technative - June 01, 2023, 18:21:24 PM
Waarom zo'n omweg, Maikel? Als je Minimserver gebruikt (is gratis) kan de Lumin direct spelen aangezien Minimserver een standaard uPNP renderer is. Waarom dan een streamer in een container met Openhome ertussen? Als controller kun je op Android devices ook Bubble gebruiken en op iOS devices kun je bijvoorbeeld "Musiclife" gebruiken. Deze kan met 1 vinkje ook andere merken renderers besturen.

Minder schakels, makkelijker in gebeuik, overzichtelijker en een minder lange keten. Alleen maar beter denk ik
#4
Showcase / Re: Maikel's stereo set
Last post by Maikel - June 01, 2023, 17:51:20 PM
Inmiddels heb ik BubbleUpnp draaien op de NAS (via Docker) met een OpenHome plug-in. Daarmee kan de Lumin app de renderer zien.
Gmediarender is de renderer op de pi. Die stuurt de muziek stream naar alsa en dan direct naar de DACDe Lumin app is wel erg mooi, werkt zoals ik t nu meemaak stabiel en gebruiksvriendelijk
Ik moet alleen tevreden met de geluidskwaliteit zijn (nu aan t luisteren) en ik moet de home automation er weer op kunnen aansluiten, hoop dat ik dat voor elkaar krijg. Dat scheelt me dan mooi 12.5€ elke maand


Sent from my iPhone using Tapatalk
#5
Showcase / Maikel's stereo set
Last post by Maikel - June 01, 2023, 08:03:38 AM
Zojuist Minimserver op de NAS geïnstalleerd
Vervolgens een upnp renderer op de pi gezet
Daarna een app op de telefoon geïnstalleerd tw mconnect (inmiddels een andere app gevonden). Op zich best aardig.
Een van deze dagen eens luisteren wat ik van de geluidskwaliteit vind en of het überhaupt verschil maakt, hoop vanavond even tijd te hebben.
Zal zo wat foto's van de app erbij zetten


Album spleen:


Radio streamen:


Sent from my iPhone using Tapatalk
#6
Showcase / Re: Set van Jan
Last post by Jan - May 27, 2023, 19:34:43 PM
Heb vandaag de SBooster BOTW AC 16V voeding besteld. De Pro-Ject SpeedBox wordt te heet bij het gebruik van de zelfbouw voeding. Onbelast gaf de zelfbouw voeding al een spanning af van 19 vac, bij een primaire spanning van 226 vac. De benodigde ingangsspanning voor de SpeedBox is 16 vac.
#7
Showcase / Re: Maikel's stereo set
Last post by Maikel - May 26, 2023, 17:52:51 PM
Eindelijk weer eens tijd om serieus te luisteren.
Donders ik vind dit wel een mooie verbetering hoor.

Met de nieuwe kabel krijg ik weer wat meer t high-end geluid (wat ik met zilver kabels had) terug maar dan met hetzelfde karakter als de "goedkope" simpele kabels. Meer details vooral in Micro details en iets meer stage.
T is nog steeds lekker en relaxed luisteren en wordt er wel happy van.

Zit er ondertussen stiekem aan te denken de officiële Allo DAC te kopen maar dan de slave versie zodat ik de clock en isolated board erbij kan kopen. Deze heeft dezelfde DAC chip dus dat zou precies dezelfde klank signatuur moeten hebben.
Dan wil ik meteen ook de speciale Linux distributie proberen. Gaat nog wel even duren want ik zit midden in m'n solar project maar mooi voor de toekomst. Eerste wat ik mee bezig ga is de phono trap bouwen


Sent from my iPhone using Tapatalk
#8
Divers / Re: Overleden muzikanten.
Last post by Jan - May 24, 2023, 20:57:04 PM
Tina Turner is vandaag op 83-jarige leeftijd overleden.
#9
Muziek op Vinyl / Re: Wat is jouw nieuwste LP aa...
Last post by Jan - May 24, 2023, 19:51:54 PM
De LP's van Carolin No zijn vandaag binnengekomen.
#10
Showcase / Re: Set van Jan
Last post by Jan - May 23, 2023, 06:22:34 AM
Ja